Huawei Mate S beschikt over Force Touch

Huawei heeft tijdens de IFA-beurs de Mate S aangekondigd. Het is een phablet zoals met specificaties  die vergelijkbaar zijn met die van de Honor 7, maar dan met een groter scherm. Opvallend is overigens dat de Mate S  Force Touch ondersteunt.

Belangrijk: de Huawei Mate S zal niet beschikbaar zijn in de Benelux!

Apple heeft momenteel twee apparaten die Force Touch aan boord hebben: MacBooks en de Apple Watch. De iPhone 6S zou het ook hebben en daar wordt al een tijdje over gesproken. Huawei heeft nu echter de Mate S aangekondigd en die beschikt over Force Touch. Door harder op het scherm te drukken kun je bijvoorbeeld inzoomen op een foto, maar er zullen ongetwijfeld meer functies beschikbaar zijn die met drukgevoeligheid te maken hebben.

Huawei heeft overigens gezegd dat Force Touch niet overal beschikbaar zal zijn. Het zal slechts in een beperkt aantal markten beschikbaar zijn, al is het niet bekend welke markten ermee bedoeld worden. Mogelijk begint Huawei zich op glad ijs wat betreft de naam van de functie, en pakken ze het daarom op deze manier aan. Force Touch is namelijk ontwikkeld door Apple en Apple kennende zullen ze het niet tof vinden dat Huawei een zelfde naam gebruikt voor een zelfde soort functie.

De Huawei Mate S heeft een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels. Aan de achterkant zit een 20-megapixelcamera en voorop zit een 8-megapixelcamera. De chipset is een HiSilicon Kirin 935 van Huawei zelf. Verder is er 3GB werkgeheugen aanwezig en 32GB of 64GB aan opslag.

Vanaf 15 september is de Huawei Mate S te bestellen in Europa, maar niet in de Benelux. Het 32GB-model zal 649 euro gaan kosten. De 64GB-versie gaat 699 euro kosten. Maar mocht je hem willen kopen dan zul je dus uit moeten wijken naar het buitenland.


Tags: , ,