Nexus 5x en Nexus 6P aangekondigd door Google

Op een eigen evenement heeft Google zijn twee nieuwe Nexus-telefoons aangekondigd: de LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P. De Nexus 5X is de kleine variant met een 5,2 inch-scherm terwijl de Nexus 6P het moet doen met een 5,7 inch-scherm.

Google heeft zijn twee nieuwe paradepaardjes gepresenteerd. Het gaat om de LG Nexus 5X, wat de tweede Nexus van LG is, en de Huawei Nexus 6P, wat de eerste Nexus van Huawei is. Beide smartphones zijn voorzien van goede camera’s, een vingerafdrukscanner, veel opslag en goede hardware. De Nexus 5X is met zijn startprijs van 379 dollar zeker niet duur maar ook de betere Nexus 6P is met een prijskaartje van 499 dollar absoluut niet duur. Wat de prijzen in Nederland worden is nog niet bekend.

LG Nexus 5X

LG-Nexus-5XDe Nexus 5X volgt de Nexus 5 uit 2013 op. Het scherm heeft een grootte van 5,2 inch en een resolutie van 1080×1920 pixels. Er zit een Snapdragon 808-chipset in, en die bevat een dual-core 2GHz processor en een zuinige quad-core processor. Er is 2GB werkgeheugen aan boord en 16GB of 32GB opslag.

Achterop zit een 12,3-megapixelcamera die uitgerust is met laserautofocus en een relatief grote sensor. Voorop zit een 5-megapixelcamera en de telefoon kan opgeladen worden met USB-C. Helaas ontbreekt draadloos opladen, iets dat de vorige Nexus 5 wel had. Achterop zit nog een vingerafdrukscanner en de accu heeft een capaciteit van 2700mAh.

De LG Nexus 5X draait standaard op Android 6.0 Marshmallow

Huawei Nexus 6P

Huawei-Nexus-6PDe Huawei Nexus 6P is het grote en krachtigere broertje van de Nexus 5X. Deze heeft een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels. Hier zit de nieuwe Snapdragon 810-chipset in die uitgerust is met twee quad-core processors. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en 32GB, 64GB of 128GB. Het werkgeheugen is overigens LPDDR4, wat het snelste type werkgeheugen voor smartphones is.

Ook hier zit achterop een 12,3-megapixelcamera die uitgerust met laserautofocus. Voorop zit een 8-megapixelcamera. De Nexus 6P kan opgeladen worden met USB-C en ook hier ontbreekt draadloos laden. Ook hier zit achterop een vingerafdrukscanner en de accu heeft een capaciteit van 3450mAh.

Ook de Huawei Nexus 6P draait standaard op Android 6.0 Marshmallow

Prijs en verkrijgbaarheid

Voor de 16GB-versie van de LG Nexus 5X betaal je in de VS 379 dollar en de 32GB-versie van de Huawei Nexus 6P moet je 499 dollar neertellen. Wat de Europese prijzen zijn is nog niet bekend. Uitgaande van de huidige wisselkoers en de Nederlandse belasting gaat de LG Nexus 5X tussen de 400 en 450 euro kosten. De Nexus 6P zal waarschijnlijk tussen de 500 en 600 euro gaan kosten.

Volgende week komen beide smartphones uit in de VS en enkele weken later kunnen we ze ook in Europa verwachten. Een exacte datum is echter nog niet bekend.


Tags: , , , , ,