Google komt met Stagefright 2.0-update

Vorige week werd bekendgemaakt dat er een tweede Stagefright-bug is gevonden in Android. Google heeft nu een update uitgebracht die dat lek dicht zodat je smartphone weer helemaal veilig is.

Android-virusDe update is nu beschikbaar voor Nexus-smartphones en is ook beschikbaar gesteld voor smartphonefabrikanten. LG en Samsung gaven eerder al aan smartphones maandelijks te willen voorzien van de nieuwste veiligheidsupdates, al is nog altijd niet duidelijk welke telefoons daar wel of niet voor in aanmerking komen. Mogelijk krijgen alleen de recente of high-end modellen van de twee merken de nieuwste updates. HTC gaf ook aan zijn telefoon vaker te willen updaten maar zei tegelijkertijd dat een garantie op maandelijkse updates niet realistisch is.

In totaal heeft Google in de nieuwste update zo’n 15 lekken gedicht. Veel van die lekken zitten in het media-systeem van Android. Het eerdere Stagefright-lek werd eerder al gedicht door Google en diverse fabrikanten maar beveiligingsbedrijf Zimperium ontdekte een soort Stagefright 2.0. Details omtrent dit nieuwe lek zijn nog niet publiekelijk bekendgemaakt. Dit om Google eerst de kans te geven het lek te dichten voordat kwaadwillenden er mee aan de slag kunnen gaan.


Tags: , , , , , , , , ,