HTC vindt garantie op maandelijkse updates onrealistisch

Diverse fabrikanten gaven de afgelopen weken aan maandelijks smartphones te willen updaten om bijvoorbeeld beveiligingslekken te dichten. Volgens HTC zijn dat soort beloften onrealistisch.

HTC-One-M8-voor-en-achterkantDe afgelopen weken kwam Android regelmatig in het nieuws omtrent beveiligingslekken. Zo hadden we onder andere Stagefright, een lek dat in praktisch alle Android-smartphones zit. Diverse fabrikanten, zoals LG en Samsung, gaven toen al aan dat ze in het vervolg hun smartphones maandelijks willen updaten om dat soort lekken te dichten. Jason Mackenzie van HTC geeft nu aan dat maandelijkse updates onrealistisch zijn.

Een persoon op Twitter vroeg het volgende: “Waarom werkt HTC niet samen met Google, LG en Samsung aan het maandelijks updates uitbrengen?” Jason Mackenzie, president van HTC America, zegt vervolgens dat ze daar wel hun best voor doen, maar dat het onrealistisch is voor wie dan ook om te zeggen dat ze maandelijks updates uitbrengen voor iedereen. En eigenlijk is het best een reëel antwoord, terwijl de toezegging van LG en Samsung dat juist niet is.

Momenteel staan er 10 smartphones van HTC in ons systeem die je kunt kopen, en nog een hele hoop meer die inmiddels al uit de verkoop zijn. Van LG hebben we 20 smartphones die momenteel verkocht worden en van Samsung rond de 30. En ook van die twee merken zijn er nog tientallen smartphones die niet meer verkocht worden. Als er een beveiligingslek is dan moet de fabrikant het lek dichten in de software en die aanpassing uitbrengen als update. Voor smartphones die niet gekoppeld zijn aan een provider kan die update na wat intern testen meteen uitgerold worden. Smartphones die voorzien zijn van een simlock krijgen een update echter pas nadat deze is goedgekeurd door de provider.

Een provider krijgt een update van een fabrikant en die update moet getest worden. Het netwerk van de provider moet immers goed ondersteund worden en er mogen geen problemen zijn, bijvoorbeeld dat de batterij snel leeg loopt of dat er opeens veel data verbruikt wordt. Wanneer een update goedgekeurd is wordt deze doorgestuurd naar de desbetreffende smartphone. Providers hebben echter maar beperkt tijd om updates te testen waardoor sommige updates simpelweg geweigerd worden in verband met tijdgebrek. Dus hoe meer smartphones je hebt als fabrikant, hoe groter de kans dat sommige updates geweigerd worden door providers.

HTC geeft aan wel te streven naar het updaten van zijn smartphones om lekken te dichten, maar kan dus geen belofte doen op dat vlak. Ook geeft de fabrikant wat duidelijkheid omtrent de HTC One M7 en Android 6.0. Eerder maakte HTC bekend dat de One M7 de nieuwste versie van Android niet zal krijgen, en nu is gezegd dat deze smartphone met zijn 2,5 jaar te oud is om nog te ondersteunen.


Tags: , , , , , ,