HTC kondigt One A9 aan

HTC heeft gisteren door middel van een filmpje op Youtube de HTC One A9 officieel onthuld. Met de One A9 legt HTC de nadruk op het design en minder op de specificaties.

HTC-One-A9-voorkant

De HTC One A9 zal in twee smaken uit komen: 16GB opslag en 2GB werkgeheugen en 32GB en 3GB werkgeheugen. Het scherm heeft een grootte van 5 inch met een resolutie van 1080×1920 pixels. Er zit een Snapdragon 615-chipset in en deze beschikt over twee processors: een 1,5GHz quad-core en een 1,2GHz quad-core. De opslag van de telefoon kan uitgebreid worden met een MicroSD-kaartje van maximaal 2TB.

Achterin zit een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en een dual-LED-flits. Voorop zit een 4-megapixelcamera. Met beide camera’s kan gefilmd worden in een resolutie van 1920×1080 pixels.

De HTC One A9 heeft een aluminium unibody en heeft een gewicht van 143 gram. Aan de voorkant in de hardwareknop zit een vingerafdrukscanner. Opvallend is dat de speakers bij de One A9 aan de onderkant zitten terwijl andere telefoons van HTC de speakers aan voorkant hebben zitten. Een plaatsing aan de voorkant is logischer en beter wanneer je filmpjes kijkt of muziek via de speakers luistert.

Er zit een 2150mAh-accu in de One A9 waarmee je 16 uur kunt bellen en 9 uur kunt internetten op wifi. Op de One A9 staat standaard Android 6.0 en HTC belooft dat de telefoon binnen vijftien dagen na de Nexus-toestellen updates zal ontvangen. De telefoon moet vanaf november wereldwijd leverbaar zijn en krijgt een adviesprijs van €599 euro.

HTC-One-A9-persfoto


Tags: , ,