Objecten in 3D scannen met je smartphone

Momenteel gaat er een Kickstarter-project viral waarmee je je smartphone om kunt toveren tot een 3D-scanner. Volgens de makers combineert hun product een betaalbare prijs met een zeer precieze 3D-scan.

Groene lasers zijn cool, al helemaal wanneer ze je smartphone omtoveren tot een zeer accurate en betaalbare 3D-scanner“, aldus de eerste zin op de pagina van het Kickstarter-project. eora 3D is de naam van zowel het team achter het project als het product dat ze ontwikkelen. Het product is in principe een cilinder met een groene laser en een houder voor een smartphone. Momenteel, met nog 28 dagen te gaan, hebben ze al meer dan 226.000 dollar toegezegd gekregen terwijl ze maar 80.000 dollar als doel hadden. Het doel is nu dus al ruimschoots behaald.

eora-3D

In de cilinder van de eora 3D zit een laser verwerkt die van links naar rechts kan bewegen. De smartphone wordt via een meegeleverde app gekoppeld aan deze cilinder met laser en de twee werken vervolgens samen. De laser levert diepte-data terwijl de smartphone die data voorziet van foto’s. Die twee elementen samen zorgen voor een zeer gedetailleerde 3D-scan en omdat het meeste werk door de smartphone gedaan wordt is de eora 3D een extreem goedkope 3D scanner als je kijkt naar de kwaliteit die geleverd kan worden.

De eora 3D kan scannen in een resolutie van minder dan 100 microns, wat ongeveer 0,1mm is. Het is niet echt goed uit te leggen hoe precies dat is, maar neem maar van ons aan dat je er praktisch alle details mee kunt scannen. Het maximale volume dat je kunt scannen is 1 vierkante meter.

De eora 3D-apps werkt op iOS en Android, maar wel maar met een beperkt aantal smartphones. Op Android: Samsung Galaxy S5 of hoger, Google Nexus 6 of hoger, HTC One M7 of hoger en de Sony Xperia Z4 of hoger. Op iOS: 5e generatie iPod Touch en alle iPhones die na de iPhone 5 uitgekomen zijn.

 


Tags: , ,