OnePlus X aangekondigd

OnePlus heeft op een eigen evenement de OnePlus X aangekondigd. Hij is kleiner dan de twee eerdere OnePlus-telefoons en goedkoper dan de OnePlus 2. Ondanks de relatief lage prijs zijn de specificaties wel erg goed!

OnePlus-X

Als OnePlus ergens om bekend staat dan is het wel de lage prijs van zijn smartphones. De OnePlus One was ongekend goedkoop maar ook de OnePlus 2 biedt erg veel smartphone voor nog geen 350 euro. De OnePlus X gaat 269 euro kosten maar laat je niet voor de gek houden door de prijs!

De X heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels. Voor en achter is de telefoon voorzien van Gorilla Glass en de randen zijn gemaakt van aluminium. Er zit een Snapdragon 801-chipset in de telefoon en 3GB werkgeheugen. Er is 16GB opslag en je kunt de opslag uitbreiden met een MicroSD-kaartje. Als je geen extra opslag nodig hebt kun je er ook voor kiezen in plaats van een MicroSD-kaartje een twee simkaart te plaatsen.

Achterop zit een 13-megapixelcamera met een sensor van Samsung en aan de voorkant zit een 8-megapixelcamera.

OnePlus-X-design

Op de OnePlus X staat Android 5.1.1 in combinatie met de Oxygen OS-interface van OnePlus. 4G wordt ondersteund in Nederland. Naast de versie van 269 euro komt er ook een versie van 369 euro en deze heeft een keramische achterkant. Net als de OnePlus One en OnePlus 2 zal de OnePlus X verkocht worden via de eigen winkel van OnePlus, via het systeem van uitnodigingen. Je zult de OnePlus X dus niet vinden in andere (Nederlandse) webwinkels.


Tags: , ,