Werkt Apple aan een smartring?

Apple verkoopt al een tijdje de Apple Watch dus is het tijd voor de volgende stap in de wereld van wearables. Mogelijk wordt dat de Apple Ring, althans, als we een nieuw patent mogen geloven.

Een slimme ring, het moet niet gekker worden. Toch heeft Apple er een patent voor ingediend. Momenteel hebben sommigen al moeite met het bedienen van een smartwatch op zo’n klein schermpje en het schermpje van een ring is nóg kleiner. Gelukkig ziet Apple dat ook en werkt de Apple Ring iets anders dan je gewend bent van een wearable.

Als we het patent mogen geloven dan zal de ring kunnen detecteren of je iets schrijft door de bewegingen van je hand te volgen. Wat Apple met die informatie kan weten we niet, maar ze zullen vast wel wat verzinnen. De ring zou ook over een microfoon beschikken en een stukje dat aanraakgevoelig is.

Apple-Ring-patent

Foto: Apple

Gaat die Apple Ring er wel of niet komen?

Apple-Ring-Patent-02

Foto: Apple

De vraag is in hoeverre een interactieve ring levensvatbaar is. Een horloge is een prima accessoire die om te dompelen is tot gadget. Een schermpje dat groot genoeg voor wat simpele taken en het is iets dat veel mensen sowieso al dragen. Een ring daarentegen is iets dat vooral door vrouwen gedragen wordt (en enkele mannen). Ook is een ring doorgaans erg klein vergeleken met een horloge en daar elektronica in stoppen zal vrij lastig zijn om te realiseren. Als Apple dus daadwerkelijk een smartring gaat maken dan zal het een prijzig apparaatje zijn voor een markt die waarschijnlijk bijzonder klein is.

Patenten worden redelijk vaak ingediend zonder dat er plannen zijn voor een product. Het is dan puur om een idee vast te leggen zodat de concurrentie er niet mee aan de slag kan gaan. Wat ons betreft een beetje een smerige tactiek. Er is al door meerderen geopperd dat patenten pas toegekend mogen worden als er ook echt wat mee gedaan gaat worden, of zelfs pas wanneer er een werkend prototype is.


Tags: , , , ,