Windows 10 Mobile komt in december uit

Microsoft heeft bekendgemaakt dat in december begonnen wordt met de uitrol van Windows 10 Mobile. Ook is er al bekend welke Lumia’s de update als eerste zullen ontvangen.

Windows-10-Mobile-update

Op Facebook heeft Microsoft in een antwoord op een vraag gezegd dat Windows 10 Mobile vanaf december beschikbaar zal zijn voor oudere Lumia’s. Mogelijk zullen consumenten wel iets langer moeten wachten omdat een update doorgaans eerst nog gecontroleerd moet worden door de providers. Mogelijk ontvangen consumenten de update dus pas eind december of in januari.

De eerste Lumia’s die de update ontvangen zijn de Microsoft Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 640, Lumia 640 XL, de Nokia Lumia 635, Lumia 735, Lumia 830 en Lumia 930. Later zullen ook andere Lumia’s volgen, maar er is wel de eis dat er minimaal 8GB opslag aanwezig is op de telefoon. Hierdoor zullen de Lumia 530 en Lumia 630 buiten de boot vallen, maar mogelijk krijgen deze later alsnog een update maar dan wat uitgekleed ten opzichte van de reguliere update. Ook geeft Microsoft aan dat sommige nieuwe features niet werken op de oudere Lumia’s.

In november komen de eerste Windows 10-smartpones uit. Gisteren kondigde Microsoft de Lumia 950 en Lumia 950 XL aan en deze draaien standaard op Windows 10 Mobile. In december komt de Microsoft Lumia 550 uit en die draait eveneens op Windows 10 Mobile.


Tags: , , , ,