Apple brengt Apple Music uit voor Android

Apple startte eerder dit jaar zijn eigen muziekdienst. De dienst was tot voor kort alleen beschikbaar op apparaten van Apple maar de Apple Music-app is nu ook te verkrijgen voor Android.

Apple-Music-Android

De Apple Music-app voor Android is momenteel nog in beta, wat betekent dat het een vroege versie is. De app voor Android biedt dezelfde functionaliteiten als de app voor iOS. Het design is wel aangepast zodat het meer in lijn ligt met het design van Android.

Qua functionaliteiten is Apple Music op Android al vrij compleet. Momenteel ontbreken echter nog muziekvideo’s en de mogelijkheid een abonnement te upgraden of je in te schrijven voor een familieabonnement. Als je dat wilt doen dan moet dat via een iOS-apparaat of een Mac. Volgens Apple zullen muziekvideo’s snel ondersteund worden in de app op Android.

Apple Music gaat de concurrentie aan met populaire streamingdiensten als Spotify en Deezer maar het is een felle markt. Op prijs concurreren is lastig omdat 10 euro per maand een beetje de bodem lijkt te zijn van wat je kunt vragen. Artiesten moeten immers ook nog uitbetaald worden en als bedrijf wil je zelf ook wat geld over houden. De drie diensten kosten allemaal een tientje per maand, maar bij Apple Music krijg je de eerste drie maanden gratis.


Tags: , , , , , ,