Flitsmeister gaat uitbreiden naar Europa

Flitsmeister gaat zijn app uitbreiden naar Europa. Er zal ondersteuning komen voor alle Europese landen behalve Zwitserland. De ondersteuning voor Europese landen zal vanaf december beschikbaar zijn voor betalende gebruikers.

FlitsmeisterFlitsmeister is waarschijnlijk de populairste Nederlandse app als het gaat om files en flitsers. Nu is er alleen nog ondersteuning voor Nederland en België maar vanaf december gaat dat veranderen. Er komt ondersteuning voor alle Europese landen op Zwitserland na. Volgens ontwikkelaar Sjoerd Perfors en Rick Waalders omdat flitser-apps in Zwitersland verboden zijn.

Vanaf december komt de uitbreiding naar de betalende gebruikers van de Android– en iOS-app van Flitsmeister. Zij betalen 5,99 per jaar en krijgen vanaf december dus in alle Europese landen meldingen van flitsers en files. In de loop van 2016 kunnen zij ook actuele vertragingen en mobiele flitsers melden in alle Europese landen. Aan die functionaliteit wordt nu nog gewerkt omdat het systeem van hectometerpaaltjes in het buitenland vaak anders is dan in Nederland. “Hier staan de paaltjes naar de rijder toegedraaid, maar in veel andere landen staan ze vaak andersom en ook nog eens om de kilometer. Hierdoor wordt de actuele wegensituatie voor heel Europa per land uitgerold en is de functie niet meteen in de Europa-app opgenomen”, aldus een van de ontwikkelaars tegen iPhoned.nl.

De Europese uitbreiding komt in een later stadium mogelijk ook naar de gratis gebruikers maar de ontwikkelaars van de app konden nog niet zeggen wanneer dat zou kunnen gebeuren.


Tags: , ,