HitsNL is streamingdienst voor Nederlandstalige muziek

Er is een nieuwe streamingdienst uitgebracht speciaal voor Nederlandstalige muziek. HitsNL kost 4 euro per maand en je kunt er uitsluitend Nederlandstalige muziek mee luisteren.

HitsNL

Er zijn veel Nederlanders die groot fan zijn van Nederlandstalige muziek. Ze luisteren bijvoorbeeld graag naar Marco Borsato, Guus Meeuwis, Nick & Simon, Gers Pardoel, Doe Maar en ga maar door. Je kunt dan wel kiezen voor Spotify, Deezer of Apple Music maar je betaalt dan in feite extra voor muziek die je niet of nauwelijks luistert. HitsNL moet de uitkomst zijn voor die mensen want de nieuwe streamingdienst richt zich op Nederlandstalige muziek.

HitsNL kost 3,99 euro per maand, wat fors goedkoper is dan de 9,99 euro per maand die je betaalt voor bijvoorbeeld Spotify. Tom Peters, initiatiefnemer en directeur van muzieklabel NRGY Music zegt tegen Nu.nl: “Als ik toch niet van die muziek hou, waarom zou ik dan voor betalen voor de rest?” Het is ook mogelijk voor gebruikers om te betalen zonder creditcard wat de drempel om een abonnement af te sluiten moet verlagen.

HitsNL-Muziek

Om te concurreren met een dienst als Spotify zal HitsNL over diverse vergelijkbare functies beschikken. Zo kun je muziek offline opslaan, je kunt afspeellijsten aanmaken en je kunt zo nu en dan prijzen winnen.

Over vijf jaar zou HitsNL 500.000 gebruikers moeten hebben. Volgens Peters is uit een onderzoek naar voren gekomen dat er 10 tot 11 miljoen mogelijke klanten zijn voor streamingdiensten in Nederland. Zo’n 13 procent daarvan zou enkel Nederlandstalige muziek willen horen.

De app is te downloaden op Android en iOS en is de eerste maand gratis te gebruiken. Een app voor Windows Phone is ook in ontwikkeling.

Download HitsNL voor Android
Download HitsNL voor iOS

Tags: , , , , , ,