LG Nexus 5X nu leverbaar

Vanaf vandaag is de LG Nexus 5X leverbaar in Nederland. Samen met de Huawei Nexus 6P is de Nexus 5X de eerste smartphone die draait op Android 6.0 Marshmallow. De Nexus 5X is onder andere voorzien van een vingerafdrukscanner en 12,3-megapixelcamera.

LG Nexus 5X met abonnement Prijzen los toestel

LG-Nexus-5X-achterkant

Een nieuwe versie van Android wordt steevast vergezeld door een nieuwe Nexus-smartphone. Dit jaar maken zowel LG als Huawei een Nexus-smartphone en de versie van LG is nu verkrijgbaar in Nederland.

De LG Nexus 5X heeft een 5,2 inch-scherm (~13,2cm) met een resolutie van 1080×1920 pixels. Er zit een Snapdragon 808-chipset in en deze voorziet de telefoon van een 1,44GHz quad-core processor en een 1,8GHz dual-core processor. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig en 16GB of 32GB opslag (niet uitbreidbaar). Achterop zit een 12,3-megapixelcamera en voorop zit een 5-megapixelcamera.

Camera

De 12,3-megapixelcamera aan de achterkant kan prima foto’s en video’s schieten. Helaas beschikt de Nexus 5X niet over optische beeldstabilisatie zoals veel andere smartphones, maar er is wel laserautofocus aanwezig. Hiermee kan de camera razendsnel scherpstellen. Ook zijn de standaard functies zoals gezichtsherkenning, HDR-foto’s en panorarma-foto’s maken aanwezig. Filmen kan in een resolutie van maximaal 3840×2160 pixels.

LG-Nexus-5X-camera

Aan de voorkant zit nog een 5-megapixelcamera en die doet gewoon wat hij moet doen: prima kwaliteit bieden voor selfies of videobellen.

Overige specificaties

De LG Nexus 5X beschikt niet over bijster veel speciale features maar is wel voorzien van een vingerafdrukscanner. Die scanner zit aan de achterkant onder de camera. Dit is een best logische plek omdat je vinger daar al automatisch rust als je de telefoon oppakt.

LG-Nexus-5X-vingerafdruk

Een andere ‘feature’ is dat de Nexus 5X draait op een standaard versie van Android 6.0 Marshmallow. Geen overbodige apps, geen zware extra schil over Android heen en als eerste de nieuwste updates. Ten opzichte van andere telefoons kan dit door sommigen als voordeel gezien worden. Ook is de Nexus 5X voorzien van een USB-C-plug, de nieuwste USB-standaard.

LG-Nexus-5X-bovenkant

Geen hoogvlieger, maar wel een Nexus

De specificaties van de LG Nexus 5X zijn niet het beste van het beste maar het is ook niet slecht. De prijs reflecteert dit deels maar is wel wat aan de hoge kant, en dat is jammer. Vooral ook omdat dezelfde telefoon in de Verenigde Staten 100 dollar goedkoper is. Al met al is het wel een Nexus en een Nexus staat garant voor snelle updates vanuit Google. Je hebt als eerste de nieuwste versie van Android en je krijgt als eerste beveiligingsupdates.

LG-Nexus-5X-voor-achterkant

Al met al is de LG Nexus 5X is een prima smartphone voorzien van prima hardware, maar het is niet het beste op het gebied van prijs/kwaliteit-verhouding.

Los is de LG Nexus 5X verkrijgbaar vanaf 479 euro en met een abonnement is de Nexus 5X ook al gratis te krijgen.

LG Nexus 5X met abonnement Prijzen los toestel

LG Nexus 5X 32GB met abonnement Prijzen los toestel


Tags: , , , ,