Priv niet laatste smartphone van BlackBerry

Eerder hadden we het bericht dat BlackBerry mogelijk met het maken van smartphones zou stoppen als de BlackBerry Priv niet succesvol zou zijn. BlackBerry spreekt dat nu tegen en zegt meerdere producten in ontwikkeling te hebben.

BlackBerry-Priv-zwart

De BlackBerry Priv is de eerste Android-smartphone van BlackBerry. Android is een zeer populair besturingssysteem en BlackBerry hoopt op deze manier meer marktaandeel te kunnen vergaren. Daarbij is de Priv voorzien van de nieuwste hardware, een fysiek toetsenbord en een beveiligingslaag in Android van BlackBerry zelf. Het is dus geen verkeerde smartphone. Diverse bronnen beweerden dat BlackBerry zou stoppen met het maken van smartphones als de Priv geen succes zou blijken. Mocht de Priv wel een succes zijn dan zou Blackberry alleen nog maar Android-smartphones maken.

John Chen, de CEO van ,BlackBerry, geeft nu aan dat die geruchten niet helemaal kloppen. Zo zijn er momenteel diverse BlackBerry-producten in ontwikkeling, al is daarbij niet gezegd om wat voor producten het gaat. Chen heeft wel aangegeven dat de koers van het bedrijf mede bepaald zal worden door het succes van de Priv.

Er zit dus wel een kern van waarheid in de eerdere geruchten en BlackBerry zal keuzes maken op basis van hoe goed (of slecht ) de BlackBerry Priv het doet. Dat kan betekenen dat er meer gericht gaat worden op Android, of dat het bedrijf langzamerhand van smartphones af stapt. Het kan waarschijnlijk alle kanten op gaan maar momenteel is BlackBerry dus nog druk bezig met nieuwe producten.


Tags: , , ,