BlackBerry Venice heet ‘Priv’

Lange tijd werd de Android-telefoon van BlackBerry genoemd bij zijn vermoedelijke projectnaam: Venice. Nu lijkt de echte naam uitgelekt te zijn en weten we dat de telefoon mogelijk door het leven zal gaan als de BlackBerry Priv.

Update: BlackBerry heeft bij de presentatie van de kwartaalcijfers bevestigd dat ze binnenkort de Priv aan gaan kondigen. Ook de naam is bij deze bevestigd en een release dit jaar is bevestigd.

BlackBerry-PrivDe BlackBerry Priv, voorheen de Venice, zal de eerste Android-telefoon van BlackBerry worden. Het begon ooit als een vaag gerucht dat BlackBerry mogelijk aan een Android-telefoon zou worden, maar inmiddels zijn er van de Priv foto’s te vinden, video’s, specificaties en nog enkele andere zaken.

Android met verbeterde beveiliging

BlackBerry staat bekend om zijn uitstekende beveiliging die gehanteerd wordt op zijn smartphones. De stap naar Android is dan ook enigszins vreemd omdat Android een van de minst veilige besturingssystemen is. Dat lijkt opgelost te zijn door BlackBerry door de beveiliging van de achterliggende kernel aanzienlijk aan te passen. De kernel is in principe het hart van een besturingssysteem. Ook zal BlackBerry een aantal apps meeleveren die ook voor een betere beveiliging moeten zorgen.

Ook staan er tal van andere apps van BlackBerry op de Priv, zoals Calendar, BlackBerry Messenger, BlackBerry Hub, Contacts, Notes en nog een aantal andere apps.

High-end specificaties en unieke features

BlackBerry-Priv-liggend

De BlackBerry Priv heeft een scherm van 5,4 tot 5,6 inch met een resolutie van maar liefst 1440×2560 pixels. De processor is een Snapdragon 808, er is 3GB werkgeheugen aanwezig, 32GB opslag (uitbreidbaar), achterop een 18-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en voorop zit een 5-megapixelcamera. Wanneer je het scherm omhoog schuift komt een fysiek toetsenbord tevoorschijn, waarmee de Priv in één klap een van de meest interessante smartphones van dit jaar gaat worden.

En als je denkt dat het niet nog gekker kan: de Priv heeft een scherm dat aan beide zijden een gebogen rand heeft, net als de Samsung Galaxy S6 Edge. Sterker nog, BlackBerry zou voor de Priv hetzelfde scherm gebruiken als dat van de Galaxy S6 Edge. Heel vreemd zou dit niet zijn want de twee merken werken al langer samen.

Mogelijke prijs en release

Praktisch elke bron wijst op een release in november, al is een specifieke datum niet bekend. Het zou ergens rond de 20ste zitten, al is dat dus nog niet zeker. Ook de prijs is nog niet zeker al kunnen we denk ik wel stellen dat niemand een goedkope telefoon verwacht. Telefoons met vergelijke specificaties zaten bij de release eigenlijk allemaal boven de 600 euro. Voeg daar de extra’s van BlackBerry aan toe en dan denken we dat je al makkelijk tegen de 700 euro aan komt. Maar zeker weten doen we dus niet, al kunnen we met vrij veel zekerheid zeggen dat je geen prijs van onder de 600 euro hoeft te verwachten.


Tags: , , ,