BlackBerry-telefoon met Android te zien op foto’s

Er zijn nieuwe foto’s online verschenen waar de BlackBerry Venice op te zien is. De Venice wordt de eerste Android-telefoon van de Canadese smartphonefabrikant BlackBerry en moet later dit jaar uitkomen.

Geruchten over een Android-telefoon van BlackBerry zijn er al langer. BlackBerry zelf gaf eerder aan een Android-telefoon te willen maken als ze goede veiligheid konden garanderen, maar zei er verder niks over. De laatste tijd verschijnen er echter steeds meer foto’s online van de BlackBerry Venice, wat de eerste Android-telefoon van BlackBerry gaat worden.

BlackBerry-Venice-uitgeschoven

De Venice heeft een 5,4 inch-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels, maar wanneer je het scherm omhoog schuift krijg je de beschikking over een fysiek toetsenbord. Dit maakt de Venice redelijk uniek omdat er de laatste jaren eigenlijk geen Android-smartphones uit zijn gekomen met een uitschuifbaar toetsenbord. Er zit een Snapdragon 808-chipset in met een quad-core processor en een dual-core processor en 3GB werkgeheugen. Behoorlijk goede specificaties dus!

BlackBerry-Venice-camera BlackBerry-Venice-voorkant

Het is nog maar de vraag in hoeverre mensen zitten te wachten op een smartphone met een 5,4 inch-scherm én een uitschuifbaar toetsenbord maar de reacties her en der op het internet zijn nu al vrij positief. BlackBerry kondigt de Venice naar verwachting later dit jaar aan. Een mogelijke prijs is nog niet bekend, maar gezien de specificaties zal de prijs ergens tussen de 600 en 700 euro liggen.


Tags: , , , , ,