CEO BlackBerry toont de Priv

John Chen, de CEO van BlackBerry, heeft afgelopen weekend de Priv voor het eerst getoond aan de pers. Tijdens een interview met de Canadese zender Business News Network werd er kort gesproken over de eerste Android-smartphone van BlackBerry.

BlackBerry-Priv-Chen

De BlackBerry Priv is in korte tijd van gerucht naar soort van presentatie gegaan. Vorige week werd de Priv tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bevestigd en kort daarna gaf John Chen een korte presentatie tijdens een interview met de Canadese zender Business News Network. Zo heeft Chen uitgelegd dat Priv staat voor privacy en privilege.

Verder is er gezegd dat de Priv een gekromd 5,5 inch-scherm heeft, en een recente chipset van Qualcomm. Het toetsenbord dat je tevoorschijn kunt toveren door het scherm omhoog te schuiven dient ook als een soort muis waarmee je gemakkelijker tekst kunt bewerken of kunt scrollen.

De presentatie zelf was overigens wat knullig en het lijkt erop dat de keuze om de telefoon te tonen op het laatste moment gemaakt is. Zo lijkt Chen niet helemaal te weten wat hij doet en voert hij diverse acties uit die alleen werken in BlackBerry 10. Ook Chrome is nog nooit gebruikt op de telefoon aangezien hij een scherm krijgt om Chrome in te stellen.

Weinig apps motivatie om over te stappen naar Android

De reden dat er door BlackBerry gekozen is voor Android is het gebrek aan apps op BlackBerry 10. Dit is een interessante uitspraak aangezien je op BlackBerry 10 ook Android-apps kunt draaien en afgaande op reacties her en der werkt dat prima. Mogelijk is de Priv overigens wel een schot in de roos. Een modern design, een fysiek toetsenbord, een groot scherm met een enorm hoge resolutie, de nieuwste hardware, een naam die staat voor veiligheid en privacy én Android. Hoe het uiteindelijk allemaal uit gaat pakken moet nog blijken maar mensen lijken zeer positief te zijn naar de Priv toe.

De BlackBerry Priv moet eind dit jaar uit komen in belangrijke markten, maar meer details zijn er niet bekendgemaakt.

 

 


Tags: , , , ,