Samsung Galaxy A-serie binnenkort vernieuwd, A9 op komst

Het heeft er alle schijn van dat Samsung binnenkort de gehele Galaxy A-lijn gaat vernieuwen. Er zijn namelijk specificaties gelekt van vernieuwde versies van de Galaxy A3, A5 en A7. Ook komt er een Galaxy A9 aan.

Samsung-Galaxy-A-2016

Samsung lijkt dezelfde kant op te gaan als Motorola. Motorola heeft in feite drie modellen: Moto E, Moto G en Moto X. Die drie modellen worden ieder jaar vernieuwd maar de naam verandert daarbij niet. Mogelijk gaat Samsung met de Galaxy A-serie iets soortgelijks doen. De modellen worden namelijk geüpdatet zonder dat de naam verandert.

De grootste updates zullen in het design te vinden zijn, en zelfs die veranderingen zijn beperkt. Schermgroottes blijven hetzelfde, de processors worden wat vernieuwd en de Galaxy A5, A7 en A9 krijgen waarschijnlijk een vingerafdruksensor. De speaker is verhuisd van de achterkant naar de onderkant.

De 2016-modellen van de Galaxy A-serie komen hoogstwaarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2016 uit.

Samsung Galaxy A9 begin december

De Samsung Galaxy A9 is overigens een nieuwe telg binnen de A-serie van Samsung. Deze telefoon zou een 5,5 inch-scherm hebben met een resolutie van 1080×1920 pixels. Er zou een Snapdragon 620-chipset in zitten, 3GB werkgeheugen en 32GB opslag (uitbreidbaar). Achterop zit een 16-megapixelcamera en voorop zit een 5-megapixelcamera. Daardoor is de Galaxy A9 slechts een marginale update van de goedkopere Galaxy A7.

Mogelijk wordt de Samsung Galaxy A9 begin december aangekondigd.


Tags: , , , , ,