Samsung ontwikkelt betere smartphonecamera

Samsung heeft onthuld dat er gewerkt wordt aan een nieuwe cameratechnologie voor smartphones. Er wordt gebruikgemaakt van kleinere sensorpixels die gevoeliger zijn voor licht zodat in het donker betere foto’s gemaakt kunnen worden.

Note-Edge-Camera-LensDe nieuwe technologie die door Samsung ontwikkeld is heet Britecell biedt een aantal voordelen ten opzichte van de technologie die nu gebruikt wordt. De kleinere sensorpixels vangen meer licht op waardoor foto’s die in het donker gemaakt worden er toch mooi uit zien. Daarnaast is het dankzij Britecell mogelijk om kleinere en dunnere sensoren te maken zonder in te leveren op kwaliteit.

Bij normale sensoren zijn de pixel groen. Dit komt door de toevoeging van een kleurenfilter. Samsung heeft dit kleurenfilter bij de Britecell-sensor weggelaten waardoor de pixels wit zijn. Een witte pixel vangt veel meer licht op dan een groene pixel waardoor de lichtgevoeligheid aanzienlijk verbeterd zou worden.

Een smartphonecamera met Britecell-sensor zou naast betere foto’s maken ook sneller scherp kunnen stellen en standaard ondersteuning bieden voor ‘high dynamic range‘. Dat betekent dat meerdere opnames met verschillende sluitertijden gecombineerd worden. Dit zorgt ervoor dat er geen over- of onderbelichte delen in de foto zullen zitten. Veel smartphones hebben deze functie overigens al standaard aan boord maar de manier waarop de Britecell-sensor het doet is mogelijk iets anders.


Tags: , , , , ,