Sony Xperia Z5 Premium nu leverbaar

De Sony Xperia Z5 Premium was al even te bestellen maar nu is hij ook leverbaar. Het is ’s werelds eerste smartphone met een 4K-scherm. Dat betekent dat het scherm in totaal meer dan 8 miljoen pixels heeft.

Sony Xperia Z5 Premium met abonnement Prijzen los toestel

De Sony Xperia Z5 Premium is het nieuwste paradepaardje van Sony. De meest in het oog springende specificatie is het scherm. Deze heeft een grootte van 5,5 inch en een resolutie van 2160×3880 pixels. Dat maakt de Xperia Z5 Premium de eerste 4K-smartphone. De pixeldichtheid van het scherm komt hierdoor op 801 pixels per inch en dat is fors hoger dan welke smartphone dan ook. Het beeld is hierdoor ongelooflijk scherp en vele malen scherper dan wij met onze ogen waar kunnen nemen.

Xperia-Z5-Premium-4K

Het design van de Xperia Z5 Premium is zoals we het van Sony gewend zijn, maar wat nieuw is is de achterkant. De Sony Xperia Z5 en Z5 Compact hebben een achterkant van mat glas, maar de Xperia Z5 Premium heeft een spiegelende achterkant.

Xperia-Z5-Premium-achterkant

De camera

De camera van de Xperia Z5 Premium heeft een resolutie van 23 megapixel en je kunt er prachtige foto’s en filmpjes mee maken. Helaas beschikt de camera echter niet over enkele premium functies. Zo ontbreekt laser-autofocus om snel scherp te stellen, er is geen optische beeldstabilisatie aanwezig en geen slow motion op hoge resolutie. Wel kun je filmen in een resolutie tot 3840×2160 pixels en je kunt slow motion filmen met 120 frames per seconde in een resolutie van 1280×720 pixels. Ook is er uiteraard de mogelijkheid om HDR-foto’s te maken en panorama’s.

Xperia-Z5-Premium-camera

Aan de voorkant bevindt zich een 5-megapixelcamera met flitser. Hiermee kan in 1080p gefilmd worden en je kunt HDR-foto’s maken.

Overige specificaties

De Sony Xperia Z5 Premium is voorzien van een IP68-certificaat. Dat betekent dat de telefoon stof- en waterdicht is. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig zodat je je telefoon gemakkelijk kunt ontgrendelen.

Xperia-Z5-Premium-vingerafdruk

Op de telefoon staat Android 5.1 met een eigen skin van Sony. Later volgt een update naar Android 6.0 Marshmallow. Er is 32GB opslaggeheugen aanwezig en dat is uit te breiden met een MicroSD-kaartje van maximaal 200GB. De chipset in de Xperia Z5 Premium is de Snapdragon 810. Dit beschikt over twee processors: een 1,5GHz quad-core en een 2GHz quad-core. Hierdoor voelt de telefoon enorm vloeiend aan en je zult apps en games zonder problemen kunnen draaien.

Een paradepaardje met een prijskaartje

Sony-Xperia-Z5-Premium

Wie voor een high-end smartphone van Sony wil gaan is misschien beter af met de Sony Xperia Z5. Die heeft praktisch dezelfde specificaties maar is een goede 200 euro goedkoper. De Xperia Z5 Premium kan dan ook beter gezien worden als experimentele smartphone omdat het de eerste smartphone is met een 4K-scherm.

De Xperia Z5 Premium is verder wel gewoon een uitstekende telefoon die alles doet wat je er van kunt verlangen en hij ziet er door zijn spiegelde achterkant ook nog eens anders uit dan we gewend zijn. De vraag is alleen of je bereid bent extra geld neer te leggen voor die paar extra’s.

Sony Xperia Z5 Premium met abonnement Prijzen los toestel


Tags: , , , ,