T-Mobile in de VS gaat onbeperkt streamen bieden

In vrijwel alle gevallen is provider-nieuws uit het buitenland voor ons niet zo interessant. Maar wat T-Mobile nu aangekondigd heeft in de Verenigde Staten kan ook gevolgen hebben voor Europa.

T-Mobile-Binge-On

Eind oktober waren er al geruchten dat T-Mobile mogelijk het onbeperkt streamen van video mogelijk zou gaan maken. Nu heeft de provider in de Verenigde Staten ‘Binge On’ aangekondigd, waarmee onbeperkt video’s gestreamd kunnen worden. Er zijn 24 partners die ondersteund worden zoals Netflix, Hulu, HBO en nog veel meer. Naarmate de tijd vordert zullen er meer partners toegevoegd worden om een zoveel mogelijk streamingdiensten te ondersteunen. Het mooie van deze extra dienst: het kost niks extra! Het is simpelweg een extra service vanuit T-Mobile.

Onbeperkt video streamen in Europa?

En dan zijn we bij het stukje Europa aangekomen. In Europa hadden we tot voor kort een redelijk strenge netneutraliteit. Data is data, ongeacht waar het voor gebruikt wordt, en data moest allemaal gelijk behandeld worden. Dus één dienst aanbieden met onbeperkt streamen terwijl een andere gelijkwaardige dienst dat niet heeft mocht niet.

Netneutraliteit gaat echter op de schop waardoor een dienst als Binge On mogelijk wel gerealiseerd kan worden. Diensten als HBO en Netflix, evenals het live kijken van televisie op je telefoon, worden steeds populairder in Nederland en andere Europese landen. Het probleem is echter dat je nogal een forse internetbundel moet hebben wil je zonder zorgen video kunnen streamen. Netflix zegt zelf dat je op lage kwaliteit ongeveer 300MB per uur verbruikt, op normale kwaliteit is dit al 700MB en wil je in HD kijken dan loopt het al snel op tot maar liefst 3GB per uur. Dus stel je hebt de grootste mobiele databundel die momenteel beschikbaar is, 24GB van Tele2, dan kun je 80 uur Netflix streamen op lage kwaliteit, 34 uur streamen op normale kwaliteit of 8 uur streamen in HD-kwaliteit. De meeste mensen hebben echter een bundel die een fractie van die data biedt per maand.

Coming soon to a smartphone near you!

Wij verwachten dat in de nabije toekomst onbeperkt streamen van video en muziek ook in Europa gemeengoed wordt. Er zullen dan waarschijnlijk wel afspraken gemaakt moeten worden met de streamingdiensten want het geld moet toch ergens vandaan komen, maar wij zien een dienst als Binge On ook wel verschijnen in bijvoorbeeld Nederland. De vraag is alleen wanneer.

 


Tags: , , , , , , ,