Gerucht: Huawei P9 is gebogen en heeft vingerafdrukscanner

Het gaat waarschijnlijk nog even duren voordat de telefoon in de winkels ligt maar er wordt schijnbaar al gewerkt aan de Huawei P9. Als de huidige geruchten kloppen dan wordt het een geduchte concurrent van de gevestigde orde.

Huawei bedrijfHuawei zou momenteel aan de P9 werken en de telefoon zou codenaam IP03 hebben. De Huawei Ascend P7 had codenaam IP01 en de Huawei P8 had codenaam IP02. De Huawei P9 gaat, als de geruchten kloppen, flinke concurrentie worden voor de topmodellen van onder andere Apple, Samsung en LG. Huawei zou namelijk gebruikmaken van een gebogen design, een vingerafdrukscanner en een 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. Ook zou er een nieuwe krachtige Kirin-processor in de telefoon zitten, maar die processor is mogelijk pas eind 2015 klaar voor productie. Hierdoor is het aannemelijk dat de Huawei P9 pas in 2016 in de winkels zal liggen.

Verdere details zijn niet bekend, maar de eerste berichten zijn in ieder geval erg interessant. Momenteel zijn alleen Samsung en LG openlijk bezig met gebogen smartphones en een derde speler zou goed zijn voor de concurrentie en innovatie.

Bron: Mobile Dad


Tags: , , , ,