QHD-schermen zijn onzin volgens Huawei

In 2014 komen er diverse smartphones uit met QHD-schermen (2560×1440 pixels) maar Huawei gaat daar niet aan mee doen. De topman van het bedrijf vindt dergelijke resoluties namelijk maar onzin.

QHD of full HD? We zien het verschil niet

Huawei logo pixelsSchermresoluties van smartphones worden steeds groter en inmiddels zijn we in het QHD-tijdperk beland. Een schermpje met een resolutie van 2560×1440 pixels zou voor een beter en scherper beeld zorgen en natuurlijk staan die cijfers leuk in de specificaties (marketingtechnisch een pluspunt) maar Richard Yo, CEO van Huawei, vind het maar onzin. Het nieuwe topmodel van Huawei, de Ascend P7, heeft waarschijnlijk om die reden dan ook een ‘gewoon’ 1080p-scherm.

Ik denk niet dat we QHD-schermen nodig hebben bij mobieltjes. Je ogen kunnen het verschil tussen full HD en 2K (QHD) niet zien op een smartphone. Je kunt de verschillen niet zien dus het is totale onzin. We kunnen een QHD-scherm in een smartphone stoppen, maar dat is erg slecht voor de accuduur en je hebt er verder niks aan. Je ogen zien het verschil niet, dus waarom zouden we dat doen? Ik denk dat het een stom iets is“, aldus Yu.

Bekijk acties van de nieuwe Huawei Ascend P7!

Snel opladen is onzin

Wel is Huawei bezig met het verbeteren van de accuduur maar Yu geeft toe dat je niet hoeft te verwachten dat je accu in de nabije toekomst drie dagen mee zal gaan. Ze hebben meer tijd nodig om meer dan drie dagen op één accu te kunnen garanderen. Een andere oplossing om de beperkte accuduur tegen te gaan is volgens veel fabrikanten het snel opladen van een accu. Er worden momenteel verschillende technieken ontwikkeld waarmee een accu razendsnel opgeladen kan worden, maar ook daar heeft Richard Yu problemen mee. Snel opladen heeft een negatieve invloed op de levensduur van een batterij waardoor de batterij minder lang mee zal gaan, aldus Yu. Huawei is in ieder geval niet van plan snel opladen binnenkort te implementeren.

Huawei druk bezig met accessoires om je leven makkelijker te maken

Is dan nog iets waar Yu wél positief tegenover staat? Ja, namelijk accessoires. Tijdens het Mobile World Congress dit jaar liet het bedrijf de Talkband 01 zien, een accessoire voor je oor waarmee je kunt bellen zonder je telefoon te hoeven pakken. Over nieuwe accessoires werd het volgende gezegd door Yu: “Er komt nog meer. We hebben een aantal projecten lopen. We kijken naar alles. We kijken naar het maken van draagbare accessoires en hoe we die nuttig kunnen maken en hoe we daarmee de ervaring kunnen verbeteren. Accessoires zijn erg belangrijk voor smartphones en ze zijn puur bedoeld om het leven van mensen makkelijker te maken.”

Bron: Techradar


Tags: , , , , , , , , , , ,