Gerucht: iPhone zal in 2017 een OLED-scherm krijgen

 samsung-oled-flexibel%20phoneApple wil de iPhone vanaf 2017 voorzien van een OLED-scherm. Dit is een aangename verassing, aangezien ze dit eigenlijk pas vanaf 2018 van plan waren.

Dit meldt AppleInsider en zij hebben het nieuws weer van een bericht in de Japanse krant ‘Nikkei’. Apple heeft Samsung en LG gevraagd, om extra vaart achter de productie voor OLED-schermen te zetten.

Kenmerken

Een OLED-scherm heeft een hoger contrast dan een normaal Full HD-scherm en is buigbaar. Zeer waarschijnlijk is het echter niet volgens de krant. Apple zou volgens hen te weinig tijd hebben om de andere onderdelen van de telefoon voor die tijd gereed te hebben. Het kan goed zijn, dat het slechts om een speciaal model gaat en dat de andere iPhones nog een standaard scherm zullen krijgen.

Samsung en LG

Op dit moment zijn Samsung en LG de enige merken die gebruik maken van OLED-schermen. Samsung is echter het enige merk dat deze schermen ook in mobiele telefoons toepast. Het Japanse bedrijf genaamd Japan Display is momenteel ook van plan om OLED-schermen te gaan maken.

De huidige Samsung smartphones die gebruik maken van een gebogen scherm zijn de Galaxy Round, S6 Edge en S7 Edge.

Toekomst

Bronnen via Business Korea melden dat Samsung het plan heeft, om zich in het komende jaar nog meer te focussen op de ontwikkeling van de buigbare OLED-schermen. Samsung is van plan om 300 miljoen euro in nieuwe productiemethodes te steken en daarbij zal Apple de hoofdafnemer worden.


Tags: , , , , , , , , ,