FBI kan iPhones nieuwer dan de 5C nog niet kraken

apple_vs_fbi-1024x576

De FBI is er kortgeleden in geslaagd om een iPhone 5C te kraken zonder hulp van Apple. Echter lukt het de FBI niet om nieuwere iPhone met diezelfde methode te kraken.

Aldus de baas van de FBI in een speech op het Kenyon College in Ohio. Hij liet daar voor het eerst informatie los, omtrent de wijze waarop de FBI de telefoon heeft kunnen kraken. Ze hadden een speciale techniek gekocht, die ze in staat stelde om de iPhone 5C uit te lezen. Echter werkt deze techniek niet bij de iPhone 6S, 5S en SE.

Speciale software

Wat de techniek precies inhoudt en hoe het werkt, blijft vooralsnog geheim. Er gaan geruchten dat de FBI software van het beveiligingsbedrijf Cellebrite zou hebben gekregen. Deze software zou ze in staat hebben gesteld om de iPhone binnen te dringen.


Tags: , , , , ,