Het maken van een iPhone SE kost ongeveer 140 euro

SE fr

De kosten om een iPhone SE van 16 GB te maken liggen rond de 160 dollar. Dit komt neer op ongeveer 140 euro. Deze kleinere iPhone is in vergelijking met de iPhone 6S ongeveer 50 dollar goedkoper om te maken.

Het onderzoeksbureau IHS heeft de telefoon uit elkaar gehaald om zo een kostenraming te kunne maken. Bij de kostenraming is alleen gekeken naar de onderdelen en de bijbehorende assemblagekosten aldus Recorde.

De 64 GB versie

De 64 GB versie van de iPhone SE zou ongeveer 170 dollar moet kosten en dat komt neer op zo’n 150 euro. De kosten zijn net als bij de 16 GB variant alleen gebaseerd op onderdelen en assemblagekosten.

Winstmarge

Uit onderzoek blijkt, dat de winstmarge op de 64 GB-versie groter is dan die op de 16 GB versie van de iPhone SE. De 16 GB variant ligt vanaf dinsdag in de Nederlandse winkels met een losse verkoopprijs van 489,- De versie met 64 GB aan opslagcapaciteit zal voor 589,- in de winkels liggen.

De eerste week

Tijdens het eerste weekend is de iPhone SE aanzienlijk minder vaak verkocht dan diens voorgangers, aldus Localytics. De iPhone SE heeft voor Apple op dit moment een marktaandeel van 0.1%. Dat is relatief laag te noemen.


Tags: , ,