HTC 10 vanaf mei verkrijgbaar in Nederlandse winkels

10

HTC heeft dinsdag haar nieuwe vlaggenschip de HTC 10 op officieel gepresenteerd. De telefoon heeft een scherm van 5,2 inch en is technisch een flinke stap verder dan haar voorganger.

De nieuwe HTC 10 heeft een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels en wordt aangedreven door een Snapdragon 820 processor, dezelfde processor als in de LG G5 te vinden is.

the-htc-one-m10-is-expected-to-be-released-in-april

Ontwerp

Het ontwerp van de HTC 10 is nauwelijks veranderd ten opzichte van haar voorganger de One M9. De aluminium achterkant van de HTC 10 is netjes afgewerkt met geslepen randen en ligt daardoor lekkerder in de hand dan zijn voorganger.

Specificaties

Naast het QHD-scherm en de Snapdragon 820 processor heeft de telefoon ook nog een goede 12 megapixel camera en beschikt over de UltraPixel technologie. Dit zorgt ervoor dat de camera per pixel meer licht op kan vangen dan een standaard camera. Het voordeel van deze technologie is dat het voor betere foto’s in het donker zorgt. De frontcamera heeft slechts 5 megapixel.

htc-10-achterkant-e1460464821181

4K video’s

De camera is in staat om 4K-video’s te maken en heeft een nog snellere autofocus dan voorheen het geval was. Bij 4K is dit handig, aangezien het voor snellere en vloeiendere beelden kan zorgen.

Software en opslag

De HTC 10 komt met een kale versie van Android 6.0. en alle HTC apps hebben nu plaatsgemaakt voor Google alternatieven. In Nederland komt de telefoon alleen in een 32 GB variant op de markt en heeft 4 GB werkgeheugen. Het geheugen kan eventueel verder uitgebreid worden met een MicroSD-kaart.

Prijs en release

De HTC 10 zal €749,- kosten en dat is €50,- duurder dan de LG G5 en de Samsung Galaxy S7. De telefoon zal vanaf mei in de winkels liggen.

Ontvang bericht zodra je HTC 10 prijzen kunt vergelijken en zodra deze telefoon leverbaar is.


Tags: , ,