T-Mobile komt met nieuw abonnement inclusief onbeperkt internet

T-Mobile-extras

T-Mobile komt met een nieuw abonnement met onbeperkt mobiel internet, daar tegenover staat dat de videokwaliteit ietwat achteruit zal gaan.

Dit maakte T-Mobile afgelopen donderdag bekend. Het abonnement genaamd ”Oneindig Online” zal 90 euro per maand gaan kosten. Het abonnement kan tevens gebruikt worden om te tehteren met andere apparaten zoals laptops en tablets. Tetheren is het delen van internet verkeer via andere apparaten, dit is mogelijk met een maximum van 20 GB per maand.

Het abonnement komt tevens met een roamingbundel voor landen binnen de EU van 2 GB. Echter het omlaag brengen van de videokwaliteit is een beetje vreemd. In Nederland is er een neutraliteitswet, die bepaald dat al het internet verkeer gelijk behandeld dient te worden.

Uitzondering

T-Mobile zegt zelf dat ze in deze gebruik maken van een uitzondering. De reden volgens de providers is het voorkomen van een te grote datastroom die op een zelfde moment plaats kan vinden. Dit om het mogelijke ”verstoppen” van een netwerk tegen te gaan. Toezichthouder ACM geeft te kennen dat het in dit geval wel is toegestaan.

Toekomst

T-Mobile verwacht dat er in de toekomst nog veel meer abonnementen zullen komen die onbeperkt internetten mogelijk maken. T-Mobile wil haar merknaam herpositioneren in de markt en streeft het succes van haar Amerikaanse tak na.

Concurrentie

Het nieuwe abonnement zal het opnemen tegen het Zorgeloos Premium Plus abonnement van KPN (20 GB p/m). Dit abonnement kost momenteel 99 euro p/m en geeft gebruikers de mogelijkheid om onbeperkt te bellen in de VS, Canada en EU. Tevens kunnen gebruikers in die gebieden 1 GB aan internet per maand verbruiken.

Een andere concurrent is het Vodafone Black abonnement dat 89 euro per maand kost. Deze bundel biedt 25 GB aan binnenlands internet en heeft een roamingbundel van 2 GB.


Tags: , ,