Apple zet Intel chips in nieuwe iPhones.

Intel-Apple

Apple zal haar nieuwe iPhones voorzien van Intel processoren, deze zullen de huidige Qualcomm processoren vervangen.

Niet alle chips zullen worde vervangen door chips van Intel. Het gaat in principe alleen maar om Amerkaanse telefoons die op het netwerk van AT&T zijn aangesloten. De chips die overzees worden gebruikt, worden ook vervangen door Intel.

Verizon

Het nieuws kwam afgelopen vrijdag aan het daglicht via Bloomberg. De iPhones de op het Verizon netwerk aangesloten zijn blijven door Qualcomm geproduceerd worden. Apple wil echter meer bestelingen bij diverse bedrijven plaatsen. Zo zijn ze niet afhankelijk van slechts 2 leveranciers.

Verkoopverwachting

De verwachting is, dat AT&T dit jaar ongeveer 22 miljoen iPhones zal gaan verkopen en volgend jaar wordt het aantal verkopen op 23 miljoen geschat. Verizon schat dat het aantal verkopen bij hun iets lager zal liggen. Namelijk 21 miljoen dit jaar en 22 miljoen volgend jaar.


Tags: , , , , ,