Intel biedt mogelijk hardware voor nieuwe iPhone

Intel kennen we voornamelijk van de processors die in computers zitten. Op de mobiele markt hebben ze te maken met forse concurrentie van Qualcomm maar Intel heeft nu mogelijk een mooie klant te pakken: Apple.

In de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zit een 4G-chip van Qualcomm, maar mogelijk wordt de iPhone 7 voorzien van een 4G-chip van Intel. Voor Intel zou dit een belangrijke samenwerking kunnen zijn want tot nu toe lukt het ze niet om voet aan de grond te krijgen op de mobiele markt. Aan het eind van het jaar wil Intel de 7460 4G-chip klaar hebben en in 2016 moet het geïmplementeerd worden in smartphones.

In de iPhone 7 zou een chip zitten waar zowel de processor als de 4G-connectiviteit in verpakt zitten. Apple zou deze chip ontwikkelen en Intel zou de chip produceren. Momenteel zet Apple nog twee fabrikanten in om zijn chips te produceren, maar tussen de chips van de twee fabrikanten zit wel verschil Dit leidde vorige week tot enige commotie maar uiteindelijk bleek het allemaal wel mee te vallen.

Zowel Apple als Intel hebben nog niks bevestigd maar het is wel bekend dat Apple deskundigen naar Intel heeft gestuurd om aan dit project te werken.


Tags: , , , ,