iPhone 7 wordt volgens gerucht dunner dan ooit

Een iPhone 7-gerucht nog voordat de iPhone 6S uitgebracht is? Ja! Alleen komt dit gerucht van KGI-analist Ming-Chi Kuo af. Nu zal die naam je misschien niet veel zeggen, maar hij is vaker met correcte informatie gekomen, zelfs vér voor een release.

iPhone-6-achterkant

Ming-Chi Kuo wordt door velen gezien als ’s werelds beste analist op het gebied van Apple. Dus als hij iets voorspelt of lekt, dan kun je er rustig van uit gaan dat het ergens op gebaseerd is én de kans is groot dat de analyse zo goed als helemaal correct is.

Volgens Ming-Chi Kuo zal de iPhone 7 een dikte hebben van 6 á 6,5mm. Dat lijkt misschien niet zo’n groot verschil ten opzichte van de dikte van 6,9mm van de huidige iPhone 6, maar een paar tiende millimeter van een al best dunne smartphone afhalen is best een prestatie.

Ander soort touchscreen in de iPhone 7?

iPhone-6-voorkant

Apple zou voor de iPhone 7 afstappen van in-cell touchscreens.Sinds de iPhone 5S maakt Apple gebruik van in-cell touchscreens, maar dit type scherm heeft een paar nadelen. Zo zouden zeer hoge resoluties zoals 4K lastig zijn om te verwezenlijken. Ook zijn de randen van een in-cell touchscreen minder gevoelig. Daarnaast zou Apple problemen hebben gehad met de productie van in-cell touchscreens. Voor de iPhone 7 zou Apple mogelijk terug willen gaan naar glass-to-glass. Productie zou makkelijker zijn, de schermranden kunnen aanzienlijk dunner gemaakt worden en hogere resoluties zouden mogelijk zijn.

Dit gerucht komt alleen niet overeen met wat Ming-Chi Kuo zegt. Een glass-to-glass scherm is namelijk een stuk dikker dan een in-cell scherm. Dit zou kunnen betekenen dat het gerucht over het scherm onjuist is.


Tags: , , , ,