Hoogtepunt in Europees marktaandeel voor Android

Android domineert smartphonemarkt

Op dit moment heeft Google’s Android het grootste marktaandeel in de vijf grootste Europese markten behaald. Op dit moment is dat 76,5% en dat is voor Android een nieuw hoogtepunt.

Dit jaar is het Europese marktaandeel van Android met 6% gestegen ten opzichte van vorig jaar aldus onderzoekers van Kantar. Om deze cijfers te genereren werden er in maart, april en mei verschillende metingen gedaan in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Kantar

Sinds vier jaar is Kantar bezig met het openbaar maken van smartphonemarktaandelen. In al die vier jaren is Android nog nooit zo populair geweest als nu! Er is wel een moment geweest dat in debuut kwam van de huidige situatie. Dat moment was vlak voor de release van de iPhone 6 in de herfst van 2014.

Oorzaak groei

Apple heeft met haar telefoons een marktaandeel van 18,3%. Andere besturingssystemen zoals die van BlackBerry en Windows mobile verdwijnen langzaam maar zeker, dit heeft een positieve invloed op het marktaandeel van Android en is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de huidige stijging.


Tags: ,