Android Marshmallow op 0,3 procent van Android-apparaten

Apple kon eerder deze pronken met het marktaandeel van 66 procent dat iOS 9 momenteel heeft binnen het iOS-ecosysteem. Android Marshmallow doet het een stuk slechter met een marktaandeel van slechts 0,3 procent op Android-apparaten.

Android-November-2015

Google heeft de statistieken van de diverse Android-versies uitgebracht en daar is te zien dat Android 6.0 Marshmallow nog een lange weg te gaan heeft. Na een maandje staat Marshmallow op 0,3 procent van de Android-apparaten. Android 5.0 en 5.1 Lollipop staat nu op 16,6 procent van de apparaten, wat ook niet heel erg veel is na een jaar sinds de release.

Verreweg de meestgebruikte versie van Android is nog alijd Android 4.4 en die heeft dan ook aan marktaandeel van 37,8 procent. Enorm veel telefoons uit de budget-categorie worden zelfs vandaag de dag nog geleverd met Android 4.4 al zie je in die categorie steeds vaker Android 5.0 of 5.1.

Android Jellybean (4.1, 4.2 en 4.3) staat op 29 procent van de apparaten en versies die ouder zijn dan dat staan op 7,3 procent van de apparaten.

 


Tags: , , ,