Tegenvallende verkoop van LG G5 zorgt voor reorganisatie

lg-g5-1042-002

LG heeft een reorganisatie op de planning staan. De reden voor deze actie zijn de tegenvallend verkopen van de recent uitgebrachte G5.

Er zijn inmiddels al een aantal bestuurders vervangen en er is een nieuw management aangesteld om de smartphone afdeling aan te sturen, aldus Korea Times.

De G5 is relatief uniek doordat de telefoon aangepast kan worden met losse modules. Helaas heeft de G5 geen goede verkoopcijfers kunnen behalen. De reorganisatie moet volgens LG zorgen voor een nieuwe blik op een mogelijk vervolg van de G5.

Concurrentie

LG verwacht dat de concurrentie in 2016 nog sterk zal toenemen. Het bedrijf wil zich daarom nog meer gaan focussen op op de internationale markt. Ze verwachten met name veel prijsconcurrentie en concurrentie met vlaggenschepen van andere merken.

Verliezen

Analisten gaven aan dat LG in het tweede kwartaal van 2016 2,2 miljoen G5 toestellen had verkocht, terwijl de verwachting minimaal 3 miljoen was. Gartner vermoed dat LG op de 7e plek in de wereldwijde smartphone markt staat. Mede dankzij de minder dan 4% zijnde verkopen in het eerste kwartaal van dit jaar.

De verwachting is dat LG in het tweede kwartaal een verlies van ongeveer 78 miljoen euro heeft geleden. Dit zou betekenen dat het bedrijf al vijf kwartalen achter elkaar verlies draait.


Tags: , , , ,