HTC wil Sense integreren op smartphones van andere merken

HTC-Preview

HTC wil haar eigen Android-versie beschikbaar stellen voor smartphones andere fabrikanten.

Er is momenteel een groep testers bezig om Sense te installeren op een telefoon met Android 4.4 of nieuwer. Aldus Ausdroid afgelopen donderdag. De nieuwste versie van Sense wordt getest en dat is Sense 8. Deze software is tevens terug te vinden op de HTC 10 smartphone.

Eigen draai

Veel fabrikanten passen de basis van Android aan met een eigen sausje. Zo heeft Samsung TouchWiz en Huawei EMUI. Deze software is alleen te vinden op smartphones van dezelfde fabrikant. Dat eigen Androidversies op toestellen van andere merken verschijnt is nog nooit eerder voorgekomen.

Unieke kenmerken

In de laatste versie van Sense is het mogelijk om apps op het thuisscherm kris kras door elkaar te plaatsen. Het is tevens mogelijk om doormiddel van diverse downloadbare thema’s het thuisscherm te wijzigen. Tot slot is er de ”Blinkfeed” een overzicht van belangrijk nieuws.


Tags: , , , , ,