Ringly, de ring die je notificaties laat voelen

Het komt zelden voor dat smartphones of smartphone-accessoires gericht worden puur op vrouwen. HTC probeerde het een keer met de Rhyme en bijbehorende ‘Charm’ maar daar houdt het wel een beetje op. Nu is er Ringly, een accessoire die je notificaties laat voelen.

Ringly, de trillende notificatie-ring voor vrouwen

RinglyRingly is een redelijk forse ring die verkrijgbaar is in diverse kleuren en gekoppeld kan worden aan je smartphone. Via Bluetooth LE (Low Energy) verbindt Ringly met je iOS– of Android-apparaat en door middel van een LED-lampje en een trilling worden notificaties doorgegeven. Via een bijbehorende app kun je de notificaties instellen. Nu klinkt een trillende ring een beetje dubbelop aangezien je telefoon zelf ook al trilt (en geluid maakt) maar veel vrouwen dragen de telefoon in een tasje en dan voel je die trilling vaak niet. In zo’n geval biedt een accessoire als Ringly een uitkomst.

Er is echter een ‘maar’ en dat is de prijs. Een accessoire als Ringly is geen hoogstaand stukje techniek en de productie zal niet veel kosten. Toch kost het trillende ringetje 145 dollar als je een zwart, wit of paars model wilt en zelfs 180 dollar voor smaragd-groen. Een hoop geld voor zo’n simpele accessoire. Al helemaal als je je bedenkt dat diverse populaire smartphones al minder kosten dan dat.

Smarty Ring: meer ring voor evenveel geld

Een andere ring, Smarty Ring, is wat strakker vormgegeven en geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Deze ring heeft een klein schermpje en kan échte notificaties weergeven, maar je kunt er ook je telefoon mee bedienen. Daarnaast kun je ook je telefoon volgen via Smarty zodat je hem nooit meer verliest, er is een draadloze oplader ingebouwd en is gemaakt van chirurgisch staal. Als Ringly als 145 dollar kost dan zou Smarty helemaal niet te betalen moeten zijn, maar schijn bedriegt. Smarty Ring kost 175 dollar en daarvoor krijg je in feite een smartwatch aan je vinger. Nog steeds een hoop geld, maar een stuk beter geprijsd dan Ringly.

Bron: Ringly & Smarty Ring


Tags: , , , , ,