Gerucht: HTC test One (M8) met Windows Phone

HTC zou bezig zijn aan een Windows Phone-versie van de One (M8). Er zijn ook een tijdje geruchten geweest over Windows Phone op de HTC One, maar dat toestel (als het al bestond) heeft nooit het licht gezien.

HTC werkt vermoedelijk aan een Windows Phone-toestel

One-M8-Windows-Phone

Een mock-up van een HTC One (M8) waar Windows Phone 8.1 op staat

Het gerucht komt van Tom Warren af, een betrouwbare Microsoft-insider. Hij plaatste een tweetal Tweets. De eerste ging over de eerste update van Windows Phone 8.1, en daarna zei hij het volgende: “Oh, en HTC werkt aan een Windows Phone-versie van de One. Zou later dit jaar uit moeten komen“, aldus Warren. En om daar wat geloofwaardigheid aan toe te voegen: Update 1 voor Windows Phone brengt de optie met zich mee hoesjes te gebruiken die bepaalde acties uit kunnen voeren of informatie kunnen laten zien, zoals de interactieve hoesjes voor de HTC One (M8), de LG G3 en de Samsung Galaxy S5. Mogelijk dat Microsoft die optie ingebouwd heeft om HTC, LG en Samsung van dienst te zijn. Van zowel HTC als Samsung zijn er al lange tijd geruchten over nieuwe toestellen, mogelijk gebaseerd op hun huidige topmodellen. Dan zou het wel zo prettig zijn als ze ook dezelfde accessoires kunnen meeleveren.

Wel zou HTC een aantal dingetjes ietwat aan moeten passen. Zo wordt de Snapdragon 801-processor die in de One (M8) zit nog niet ondersteund, maar ook de Duo Camera zal momenteel nog niet werken in Windows Phone. Wel zou het kunnen dat HTC en Microsoft samenwerken om functies als de Duo Camera wel te laten werken. Microsoft zelf liet vorige maand al doorschemeren HTC momenteel werkt aan een nieuw toestel. Een topman van Microsoft zei toen tijdens een beurs dat hij graag wat nieuws zou vertellen, maar dat dat niet kon. “In plaats daarvan zeg ik dat Microsoft een goede relatie met HTC blijft hebben. Nieuwe dingen komen eraan, dus word maar enthousiast.” Ook kwam Evleaks eerder al met een gerucht over dat HTC met een Windows Phone-toestel zal komen.

geruchtenmeter-9


Tags: , , , , ,