Gerucht: Samsung terug aan de tekentafel voor de Galaxy S6

Samsung zou terug naar de tekentafel gaan voor de Galaxy S6. Eerder werd al bekend dat Samsung het productportfolio voor 2015 rigoureus aan wil passen om niet nog meer marktaandeel te verliezen.

Momenteel zou de Galaxy S6 zich in een vroeg stadium van de ontwikkeling bevinden en de codenaam die Samsung gebruikt is Project Zero. In het verleden gebruikte Samsung andere projectnamen zoals Project J (Galaxy S4), Project H (Galaxy Note 3), Project K (Galaxy S5) en Project T (Galaxy Note 4). Dat Samsung daar van afgestapt is en voor Project Zero gekozen heeft is niet zonder reden. Samsung zou het nieuwe vlaggenschip helemaal opnieuw ontwikkelen, compleet met een compleet nieuwe visie. Ze gaan terug naar tekentafel en beginnen van voor af aan.

De laatste jaren laat Samsung vooral veel van hetzelfde zien terwijl de concurrentie juist nieuwe dingen probeert. Zo kwam Apple met de vingerafdrukscanner, Nokia bracht optische beeldstabilisatie en draadloos opladen ten tonele, Sony maakte waterdichte toestellen populair en HTC kwam met de Ultrapixel-sensor. Om mee te kunnen met de concurrentie en niet nog meer marktaandeel te verliezen zal Samsung flink aan de slag moeten gaan.

Bron: SamMobile


Tags: , , , , ,