iOS 8 minder populair dan iOS 7 en 6

iOS 8 loopt qua populariteit nog flink achter op eerdere versies van het besturingssysteem. De update is inmiddels alweer 55 dagen te downloaden maar staat nog maar op 56 procent van de iPhones en iPads waar de update op te installeren is.

iOS-8iOS 8 staat op 56 procent van de iPhones en iPads en iOS 7 staat op 40 procent van de toestellen. De overige 4 procent draait op een versie van voor iOS 7, mogelijk zijn dat toestellen die niet geüpdatet kunnen worden. Op 27 oktober, de vorige keer dat Apple cijfers van iOS openbaarde, stond iOS 8 op 52 procent van de toestellen. In twee weken tijd is er dus niet veel veranderd.

iOS 7 stond na ongeveer 55 dagen op bijna 66 procent van de iPhones en iPads. iOS 6 was zelfs nog iets populairder en stond na ongeveer 55 dagen op 69 procent van de toestellen. Er leek dus een stijgende lijn te zitten in de populariteit van iOS-updates maar met iOS 8 is er een flinke dip in gekomen. Zelfs iOS 5 was met 53 procent populairder dan dat iOS 8 nu is.

Dat iOS 8 minder populair is heeft mogelijk te maken met de waarschuwing dat je iPhone of iPad trager zou worden na het updaten. Ook waren er problemen met de grootte van de update. Veel gebruikers hadden (en hebben) niet voldoende ruimte vrij op hun toestel om de update te installeren. Mogelijk spelen die twee zaken mee met de tegenvallende populariteit van iOS 8. Of het aandeel van iOS 8 nog bijtrekt is nu nog niet te zeggen.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , , ,