HTC kondigt One M9 Plus met vingerafdrukscanner aan

Er waren al langer geruchten dat HTC zou werken aan een verbeterde versie van de HTC One M9, inclusief een beter scherm en vingerafdrukscanner. Die telefoon, de HTC One M9+, is nu aangekondigd.

Qua design is de HTC One M9+ een kopie van de reguliere HTC One M9 maar er is één duidelijk verschil: onder het scherm zit nu een vingerafdrukscanner. Die vingerafdrukscanner werkt hetzelfde als op de Samsung Galaxy S6 en iPhone 6. Gewoon je vinger erop leggen en je telefoon wordt ontgrendeld.

HTC-One-M9-Plus-persfotoWat ook nieuw is, is het scherm. Deze is met zijn 5,2 inch (13,2cm) iets groter dan het scherm van de HTC One M9, maar de resolutie is ook een stuk hoger. Bij de originele One M9 is de resolutie 1080×1920 pixels maar HTC heeft de resolutie op de One M9+ opgeschroefd naar 1440×2560 pixels. Daarmee zal het scherm van de HTC One M9+ wat scherper ogen dan het scherm van de One M9.

De processor in de One M9+ is de Mediatek MT6795T Helio X10, een octacore-processor met een maximale snelheid van 2,2GHz en er is 3GB werkgeheugen aanwezig. De keuze voor een processor van Mediatek is redelijk opvallend omdat er in de One M9 een Snapdragon 810 zit, wat een van de nieuwste en snelste processors van het moment is. Er zit achterop een 20-megapixelcamera en voorop zit een 4-megapixelcamera. De accu heeft een capaciteit van 2840mAh.

Op dit moment heeft HTC de One M9+ alleen aangekondigd voor China, maar omdat de aankondiging gedaan is in het Engels inclusief Engels marketingmateriaal bestaat er de kans dat de telefoon ook naar andere landen zal komen. Daar is op dit moment echter nog niks over bekend.

Een mail krijgen zodra er acties zijn?
Meld je dan aan voor de HTC One M9+ alert!

Tags: , , ,