Android 5.1.1-update voor Galaxy S6 en S6 Edge uitgebracht

Samsung is begonnen met de uitrol van de Android 5.1.1-update voor de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Gebruikers in de Verenigde Staten zijn als eerste aan de beurt om de update te ontvangen.

Galaxy-S6-designAndroid 5.1.1 is op 21 april door Google uitgebracht maar de update is door fabrikanten nog niet echt breed uitgerold. Het is een relatief kleine update die voornamelijk wat geheugenproblemen aanpakt (en daarmee dus vrij belangrijk is). Samsung is nu begonnen met het uitbrengen van de update op de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Gebruikers kunnen de update binnenhalen via de telefoon (Over The Air) of via Samsung KIES.

Hoe lang wij hier in Nederland moeten wachten op de update is niet bekend maar dat zal geen vele weken duren. Momenteel wordt de update uitgerold voor gebruikers in de Verenigde Staten en andere landen volgens waarschijnlijk spoedig.

De volgende telefoon van Samsung die de update gaat ontvangen is waarschijnlijk de Samsung Galaxy Note 4 eind juli. Daarna volgen mogelijk telefoons uit de Galaxy A-serie, de Galaxy S5 en de Galaxy Alpha. Dit is door Samsung echter nog niet officieel bevestigd.


Tags: , , ,