Camera Galaxy S6 en S6 Edge mogelijk beter na update

Samsung gaat in de nabije toekomst de Android 5.1.1-update naar de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge brengen. De camera zou verbeterd worden via de update met onder andere ondersteuning voor RAW en betere ISO-prestaties.

Galaxy-S6-CameraDe camera’s van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge krijgen met de update flink wat veranderingen als de geruchten kloppen. Zo zou Samsung de software die de camera’s aanstuurt volledig samen laten werken met de Google Android camera API (de basiscode voor camera’s op Android). Dat betekent dat er meer opties zijn als je foto’s maakt en de mogelijkheid om handmatig alles in te stellen.

Ook zou Samsung in de software diverse verbeteringen aanbrengen die zich richten op de beeldkwaliteit. Zo zouden de ISO-prestaties flink verbeterd moeten zijn waardoor je betere foto’s kunt maken bij weinig licht. Hoe hoger de ISO, hoe meer ruis er zichtbaar is. Door die prestaties te verbeteren is er minder ruis zichtbaar, zelfs op hoge ISO-waardes.

Samsung zou ook ondersteuning voor RAW toevoegen. De doorsnee gebruiker zal er niet snel gebruik van maken maar iemand die wat meer met foto’s doet misschien wel. Een RAW-foto is als het ware een foto die nog niet ontwikkeld is waardoor je er zelf meer aan kunt sleutelen.

Wanneer de update verschijnt is nog niet bekend maar het zal mogelijk niet heel lang meer duren.

Bron: SamMobile


Tags: , , , ,