HTC One M8 en One M9 krijgen dit jaar Android 6.0

HTC heeft bekendgemaakt dat zowel de HTC One M8 als de One M9 dit jaar nog een update krijgen naar Android 6.0. Ook andere smartphones van HTC krijgen een update, maar wel pas volgend jaar.

Android-6-HTC

Het lijkt erop dat HTC het updatebeleid van vorig jaar ook dit jaar gaat toepassen: de nieuwste versie van Android zo snel mogelijk op de topmodellen krijgen. Dat blijkt ook wel want HTC wil de One M8 en One M9 dit jaar nog updaten naar Android 6.0 Marshmallow, waarmee ze een stuk sneller zijn dan vorig jaar met Android 5.0. Ook andere smartphones van HTC zullen de update ontvangen, maar wel pas volgend jaar ergens. Hierbij gaat het om de diverse telefoons waarvan er een aantal niet hier uitgekomen zijn of nauwelijks verkrijgbaar zijn. De telefoons die in Nederland verkrijgbaar zijn (geweest) en de update ontvangen zijn: HTC Desire Eye, Desire 816, Desire 820, de Desire 826 en de One M9 Plus.

HTC kan overigens niet garanderen dat alle gebruikers van de One M8 en One M9 dit jaar de update al ontvangen. De update moet namelijk ook nog goedgekeurd worden door de providers in de diverse landen. Bij de ene provider of in het ene land kan dat wat langer duren.

HTC A9 aankondiging op 20 oktober

HTC-A9-kleuren

Ook heeft HTC aangekondigd dat het op 20 oktober een telefoon aan gaat kondigen die standaard op Android 6.0 draait. Het gaat hierbij mogelijk om de HTC A9, een smartphone met een 5 inch-scherm.


Tags: , , , , , ,