BlackBerry Priv wordt maandelijks geüpdatet

BlackBerry is van plan de BlackBerry Priv maandelijks te voorzien van nieuwe beveiligingsupdates. Hiermee wil BlackBerry ervoor zorgen dat de Priv altijd gewapend is tegen nieuwe kwetsbaarheden in Android.

BlackBerry-PrivAndroid is de laatste tijd regelmatig in het nieuws geweest vanwege nieuwe lekken die aan het licht zijn gekomen. Diverse fabrikanten zoals HTC, LG en Samsung lukt het niet om beveiligingsupdates uit te rollen naar al hun actieve smartphones en als er al updates kunnen dan is het vaak relatief laat. BlackBerry wil het met de Priv anders aanpakken, namelijk maandelijkse beveiligingsupdates.

BlackBerry heeft maar één Android-smartphone dus wat dat betreft hebben ze het een stuk makkelijker wat betreft het uitrollen van updates. Daarnaast staat BlackBerry bekend om zijn uitstekende veiligheid en die reputatie willen ze ook behouden ondanks dat ze nu gebruikmaken van Android. Het doel is om de maandelijkse beveiligingsupdate van Android vrijwel direct beschikbaar te maken op de Priv zodat de telefoon altijd beschermd is tegen de laatste kwetsbaarheden.


Tags: , , , ,