Komende 6 jaar vertienvoudigd verbruik mobiel internet

Het Zweedse telecombedrijf Ericsson verwacht dat het wereldwijde verbruik van mobiel internet de komende zes jaar zal vertienvoudigen. Dat heeft onder meer te maken met dat er meer smartphones verkocht worden en mobiel internet steeds sneller wordt.

Ericsson-MobilityIn Europa gebruiken we met z’n allen gemiddeld 2GB per smartphone per maand en in 2021 zal dat volgens Ericsson opgelopen zijn tot maar liefst 18GB. Het wereldwijde gemiddelde is nu 1,4GB per smartphone per maand en zal in 2021 opgelopen zijn tot 8,5GB. Alle mobiele data gecombineerd zal de totale hoeveelheid data die wereldwijd verbruikt wordt in 2021 vertienvoudigd zijn ten opzichte van nu. Bij vast internet is de groei wat minder. In 2021 wordt volgens Ericsson 2,5 keer zoveel data verbruikt via vast internet als nu.

In juni van dit jaar voorspeelde Ericsson nog dat het internetgebruik zou verachtvoudigen maar die voorspelling is nu dus bijgesteld.

Ericsson verwacht ook dat videoconsumptie via mobiel internet toe zal nemen. Momenteel is video goed voor 50 procent van het wereldwijde dataverkeer en dat zal in 2021 opgelopen zijn tot 70 procent. Ook het aantal smartphones zal groeien, namelijk van 3,4 miljard naar 6,4 miljard. Die groei heeft vooral te maken met opkomende markten. Smartphones worden steeds betaalbaarder en diverse fabrikanten focussen deels op opkomende markten. Als de voorspelling klopt dan zal zo’n 84 procent van de bewoners op aarde in 2021 rondlopen met een smartphone.

5G zal volgens Ericsson in 2020 op de markt verschijnen. In 2021 zal de nieuwe standaard voor mobiele technologie uitgerold worden in onder andere Zuid-Korea, Japan, China en de Verenigde Staten.


Tags: , , , , ,