HTC begint uitrol Android 4.0 eind maart

Goed nieuws voor de HTC gebruikers onder ons die met smart zitten te wachten op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). HTC heeft aangegeven dat de uitrol eind maart begint en de uitrol begint met de Sensation reeks.

HTC heeft via zijn Facebook pagina laten weten dat de eerste toestellen eind maart Ice Cream Sandwich kunnen verwachten. Ook is meteen de lijst vrijgegeven van toestellen die in aanmerking komen voor de update, en voor Nederland zijn dat de volgende toestellen:

HTC Sensation
HTC Sensation XE
HTC Sensation XL
HTC Evo 3D
HTC Incredible S
HTC Desire S
HTC Desire HD

De drie Sensation toestellen en de Evo 3D zullen de update als eerste ontvangen en de overige toestellen volgen later dat jaar, al is daar geen datum van vrijgegeven. Of de bovengenoemde toestellen ook meteen Sense 4.0 krijgen bij de update is onduidelijk. Ook vragen wij ons af waar de HTC Desire Z, HTC Rhyme en HTC Explorer zijn in dat lijstje. De Desire Z is al wat ouder maar is qua hardware vergelijkbaar met de Desire HD. De HTC Rhyme en Explorer zijn uitgebracht samen met de HTC Sensation XE en draaien nog op Android 2.3.

Nu moeten we eerlijk bekennen dat HTC het deze keer (tot nu toe) beter aanpakt dan de vorige update (Android 2.3), maar weer vallen er een aantal toestellen buiten de boot zonder dat er een reden genoemd wordt. Wie weet volgen de Desire Z, Rhyme en Explorer later nog. We wachten dus rustig af en wie niet wil wachten is er maar één oplossing: custom ROMS!

Bron: HTC Facebook


Tags: , , , , ,