Apple en Samsung groeien in de VS

Vorige week plaatsten we al een artikel over hoe Apple en Samsung de markt in hun greep hebben maar nu hebben we wat cijfers uit de Verenigde Staten en die bevestigen nogmaals dat de twee merken voor boven alle andere uit torenen.

Samsung en Apple beide gegroeid in de Verenigde Staten

Nielsen (een marktonderzoeker) heeft data vrijgegeven van het tweede kwartaal van 2013 van de smartphonemarkt in de Verenigde Staten. De cijfers laten goed zien dat Samsung en Apple de markt in een stevige houdgreep hebben. De merken hebben namelijk zo’n 65 procent van de markt in de Verenigde Staten in handen. Apple is daarbij als merk het grootste met 40 procent. Vorig jaar in het tweede kwartaal had Apple nog 34 procent van de markt in handen. Ook Samsung is flink gegroeid, namelijk met zo’n 7 procent en dat brengt Samsung op 24,7 procent. Op de derde plaatst met 9,4 procent staat HTC.

Smartphone fabrikanten VS Q2-2013Android het grootste in de VS, BlackBerry grootste verliezer

Met een marktaandeel van 52 procent is Android het grootste in de VS, op de voet gevolgd door Apple iOS met een marktaandeel van 40 procent. 92 procent van de smartphones in de VS draait dus op iOS of Android. Dan blijft er nog 8 procent over. 3 procent daarvan is voor BlackBerry, 2 procent is voor Windows Phone en 2 procent is voor overige systemen.

Smartphone besturingssystemen VS Q2-2013De grote verliezer van de besturingssystemen is BlackBerry die vorig jaar in het tweede kwartaal nog op 9 procent stond en nu dus met 6 procent gezakt is. Windows Phone lijkt daarnaast maar geen voeten aan de grond te krijgen in de VS.

Bron: BGR.com


Tags: , , , , , ,