T-Mobile gaat zendmasten delen met Tele2

T-Mobile en Tele2 hebben bekendgemaakt dat de twee providers zendmasten gaan delen. Doordat Tele2 gebruik kan maken van de zendmasten die T-Mobile al heeft hoeft er niet extra geïnvesteerd te worden in nieuwe locaties.

T-Mobile en Tele2 gaan zendmasten delen

Tele2 en T-MobileTele2 en T-Mobile hebben een deal met elkaar gesloten voor het delen van zendmasten. Op die manier hoeft Tele2 niet op zoek naar eigen locaties om daar nieuwe zendmasten te bouwen maar kan het gebruikmaken van de zendmasten van T-Mobile, die op zijn beurt weer een vergoeding krijgt van Tele2. Gek is de samenwerking niet want Tele2 is een virtuele provider die gebruikmaakt van het netwerk van T-Mobile.

Günther Vogelpoel, CEO van Tele2 Nederland zei er het volgende over: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor Tele2 op onze weg om de vierde mobiele netwerkoperator te worden van Nederland. Wij kunnen de opstelpunten van T-Mobile nu gaan combineren met onze eigen locaties om zo op de meest efficiënte manier een hoogwaardig nationaal 4G-netwerk te bouwen.“

Ook Thomas Berlemann, CEO van T-Mobile Nederland is blij met de samenwerking: “Wij zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking. Het onderstreept het grote vertrouwen van Tele2 in ons bedrijf als betrouwbare partner met een hoogwaardig netwerk. De financiële middelen die vrijkomen door deze overeenkomst, kunnen wij direct weer inzetten om met onze uitstekende klantenservice ons te kunnen onderscheiden van de concurrentie.”

Tele2 kan gewoon eigen apparatuur gebruiken

Behalve de zendmasten en ‘niet-intelligente’ apparatuur delen de twee providers niks. Tele2 heeft namelijk eigen netwerkapparatuur waardoor het eigen frequenties kan gebruiken. Die eigen frequenties zijn er in de vorm van 4G. Klanten van Tele2 maken, wanneer 4G uitgerold is, dus gebruik van 4G van Tele2 zelf maar wanneer die dekking er niet is, of iemand geen 4G-abonnement heeft, dan wordt er overgeschakeld naar de 3G-frequenties van T-Mobile. Wanneer je een abonnement hebt bij T-Mobile maak je uiteraard gewoon gebruik van het 4G-netwerk van T-Mobile.

Wie gebruik wil maken van 4G van T-Mobile of Tele2 moet wel nog even geduld hebben. Van T-Mobile wordt verwacht dat er eind van dit jaar begonnen wordt met aanbieden van 4G. Tele2 begint de uitrol van 4G in het voorjaar van 2014. KPN en Vodafone bieden nu wel al 4G aan in Nederland.

Bron: Persbericht


Tags: , , , ,