Nokia smartphones zijn te duur

Althans, dat vindt Simon Lee-Smith, ‘General manager for devices’ bij Telefónica Europe. Hij vindt dat de high-end Nokia Smartphones te duur zijn. Hij doelt met zijn uitspraak op de Nokia N8/N9 en de nieuwe Nokia Lumia 800.

nokia-logo‘Als Nokia grote aantallen wil verkopen, dan moeten moeten ze toestellen uitbrengen die concurreren op het gebied van het prijskaartje’ aldus Simon Lee-Smith. Hij is van mening dat de high-end toestellen van Nokia nog niet het juiste prijskaartje hebben. De Lumia 800 kost rond de 420 euro (btw niet meegenomen) en dat is te duur. ”Alle fabrikanten denken dat een prijs van meer dan 400 euro normaal is. Nou, dat is niet zo. Klanten en providers betalen een dergelijke prijs niet wanneer een toestel zich niet voldoende onderscheidt.” Hij heeft daar zeker een punt en in feite doen alle smartphones tegenwoordig hetzelfde. Het enige verschil is vaak dat het ene merk een net wat andere grafische schil heeft en de zaken net wat anders aanpakt.

Volgens Simon Lee-Smith moet de prijs van Nokia’s high-end toestellen dus omlaag als ze enorme aantallen willen verkopen. Wat wij er van denken? We hebben werkelijk geen flauw idee hoe dit gaat lopen. De deal tussen Nokia en Microsoft kan twee kanten op. Nokia heeft aan de ene kant een sterk merk, maar heeft wel veel vertrouwen verloren als het gaat om smartphones. Windows is ook een sterk merk en veel mensen werken ermee op hun pc of laptop, maar Windows Phone is voor de huis-tuin-en-keuken gebruiker relatief onbekend. Het is dus afwachten hoe alles gaat lopen. Een lagere prijs is altijd een pluspunt, maar mensen moeten ook vertrouwen hebben in het merk telefoon dat ze kopen en het besturingssysteem dat erop zit.