Uitslag Global Mobile Awards 2012

Elk jaar brengt de groep achter het Mobile World Congress ook de Global Mobile Awards uit, waarbij in een aantal categorieën een winnaar wordt gekozen. Dit jaar is het Android dat de klok slaat en er zit een hele vreemde winnaar bij.

lobal Mobile AwardsBij een grote show als het Mobile World Congress hoort natuurlijk ook een eigen award-show. GSMA, de organisatie achter het MWC organiseert elk jaar ook de Global Mobile Awards, bestaande uit 31 categorieën. Niet elke categorie is voor ons interessant  dus pikken we de belangrijkste er even uit:

– Best Mobile App for Consumers: Angry Birds Rio
– Best Overal Mobile App: WhatsApp
– Best Consumer Mobile Service: Google Maps voor Android
– Best Smartphone: Samsung Galaxy S2
– Best Feature Phone or Entry Level Phone: Nokia C3-00
– Device Manufacturer of the Year: Samsung
– Best Mobile Tablet: Apple iPad 2

Qua apps hebben we er weinig op aan te merken. Angry Birds Rio is een enorm verslavende game en WhatsApp wordt door gigantisch veel mensen gebruikt. Google Maps is een enorm handige app als je wilt weten waar een plaats ligt en hoe de plek eruit ziet waar je moet zijn of om gewoon te navigeren. De iPad 2 is wat ons betreft terecht de beste tablet. Natuurlijk kun je wel discussiëren over het feit dat er mogelijk goedkopere alternatieven zijn die niet per se slechter zijn, maar de iPad 2 is ongeslagen als het gaat om aantal verkopen. De Nokia C3-00 biedt veel functionaliteit voor weinig geld (nog geen honderd euro) dus ook dat begrijpen we en ook dat Samsung toestelmaker van het jaar is. Samsung heeft enorm veel succes met een hele reeks aan toestellen, iets dat geen andere fabrikant ze nadoet.

Dan komen we aan bij de Samsung Galaxy S2. We hebben veel moois langs zien komen op de show: de HTC One X, Eluga PowerZTE Era en de Nokia 808. Al die toestellen kunnen volgens ons prima kans maken op de titel ‘beste smartphone’. Waarom ze in Barcelona een toestel hebben gekozen dat sinds april vorig jaar al op de markt is snappen we dan ook niet helemaal, ook al is de Galaxy S2 een absolute topper. De jury zegt het volgende over de Galaxy S2: “Een fenomenaal succes zijnde over de hele wereld heeft dit toestel alle Android rivalen verslagen en gedemonstreerd hoe volwassen het (Android) ecosysteem is.” Natuurlijk is de Galaxy S2 een fenomenaal succes, maar toch vinden we het vreemd dat er geen nieuw toestel verkozen is.

Voor de volledige lijst hun je hier terecht.


Tags: , , ,